Ma - Vr: 8:00 - 17:00
Dinsdag tot 21:00

Veranderingen zorgverzekering 2020

Nieuws: Veranderingen zorgverzekering 2020

Zorgverzekering 2020 Helaas hebben een aantal verzekeraars, waaronder VGZ, UMC, Anderzorg, Unive, IZA besloten om voor 2020 geheel te stoppen met de vergoeding voor de Registerpodoloog, ofwel flink te snijden in de vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen. De vergoedingen voor zorg bij onze Podotherapeut Ilse blijven wel grotendeels intact. Verder blijven bijvoorbeeld Menzis, Zilveren Kruis, CZ, ONVZ en DSW zowel podologie als podotherapie wél vergoeden in de aanvullende pakketten.

Bovendien blijft voetzorg bij Diabetes uit het basispakket vergoed worden in 2020, wanneer men daarvoor in aanmerking komt.

 

Waarom vergoeden VGZ en nog een paar verzekeraars de zorg bij de Registerpodoloog niet meer? Daarop is geen duidelijk antwoord te geven. Het heeft niks te maken met onze praktijk, het wordt landelijk besloten. We vinden het zelfs schokkend en oneerlijk om dit besluit te moeten lezen. Jaarlijks worden diverse cursussen en scholingen gevolgd, waardoor de kwaliteit meer dan gewaarborgd is in onze praktijk. Achter de schermen wordt er nog overleg gevoerd over deze beslissing. Ondertussen kunt u het best voor uzelf bepalen wat de beste zorgverzekeraar en eventueel aanvullend pakket voor u is.

 

Het goede nieuws U kunt gewoon bij ons terecht, met dezelfde kwaliteit als altijd. Sommige verzekeraars stoppen met de vergoeding voor podologie, maar nog niet altijd met die van de podotherapie. U kunt dus alsnog terecht voor een vergoeding bij onze podotherapeut Ilse.