Podotherapie in Winschoten, Hoogezand en Veendam

Nieuws: Podotherapie in Winschoten, Hoogezand en Veendam

Verschil Podologie Podotherapie

Wist u dat u ook bij onze praktijk terecht kan voor Podotherapie? Het grootste verschil tussen de Registerpodoloog/Fysiotherapeut en de Podotherapeut is dat de Podotherapeut ook voetzorg bij Diabetes vergoed kan krijgen vanuit de basisverzekering. Hiervoor dient u een bepaald Zorgprofiel of Simm's classificatie te hebben. 

Doorgaans krijgt u dit via de huisarts/praktijkondersteuner. In de regio Groningen is de Groninger Huisartsen Coöperatie (GHC) de overkoepelende organisatie die één en ander regelt hieromheen. Wij zijn hierbij als praktijk aangesloten. Dikwijls is het van belang om ook een bij GHC aangesloten Medisch Pedicure te hebben. Hiermee hebben wij een contract of kunnen we een contract aangaan om zodoende te eventuele vergoeding te kunnen regelen.

Voor meer informatie hierover kunt u of uw Medisch Pedicure hierover contact opnemen met de praktijk via info@voetzorgvanmaanen.nl of 0598-592329.

Naast de zorg voor Diabetes is de Podotherapeut ook goed in allerlei andere aandoeningen. Bij langdurige aandoeningen als Reuma, Neuropathie of bij kwetsbare voeten bij chemotherapie en allerlei andere aandoeningen tot gevoelige voeten of voet- of beenklachten bij zowel kinderen, volwassenen, ouderen, arbeiders tot sporters kunt u denken aan een consult bij de Podotherapeut.