Partners

Partners

Voetzorg van Maanen werkt onder andere samen met onderstaande partners:

AVS - Adviesbureau Voeding en Sport

We staan er niet altijd bij stil, maar gezond eten in combinatie met voldoende bewegen is nodig om gezond te blijven. Het vermindert het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes mellitus en vergroot de kwaliteit van leven bij bestaande aandoeningen.

Wil je met een gezonde leefstijl het beste uit jezelf halen?De sportdiëtisten van AVS helpen je daarbij met praktische en op maat gemaakte adviezen.

Onze specialisatie is voedings- en dieetadvisering bij top- en wedstrijdsport, diabetes mellitus, overgewicht en COPD. Van jong tot oud, individueel of in een groep: je wordt professioneel en deskundig gecoacht.

Bij coaching informeren we je graag over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot voedingsadvisering en - begeleiding. Kijk ook zeker bij de SPECIALS, waar onze interactieve en speciale begeleidingstrajecten voor verschillende doelgroepen staan beschreven.

De sportdiëtisten houden spreekuur op diverse locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Bij spreekuurlocaties kun je zien of we bij jou in de buurt spreekuur houden.

Graag tot ziens op één van onze locaties! 

Beweegcentrum Winschoten

Beweegcentrum Winschoten is een praktijk voor fysiotherapie in Winschoten en heeft een ruim aanbod aan behandelmethoden. Door de diverse specialisaties zoals sportfysiotherapie, manuele therapie, handtherapie en kinderfysiotherapie ontvangt u van ons de juiste zorg op maat. Ook als u zorg nodig heeft in verband met o.a. chronische rugpijn, diabetes, longproblemen, overgewicht, hartrevalidatie, reuma of oncologie bent u bij ons aan het juiste adres. Met medische trainingen die specifiek op uw situatie zijn afgestemd, kunt u uw conditie verbeteren en alledaagse zaken gemakkelijker doen. Of bent u als werkgever geïnteresseerd in het verminderen van ziekteverzuim dan maken wij samen met u een plan gericht op preventie en reïntegratie. U als klant staat bij ons centraal. Dat betekent niet alleen dat wij u de zorg geven die bij u past, we nemen ook ruim de tijd om dit met u door te nemen en bouwen tussentijdse evaluaties in. Wat voor anderen wellicht gesneden koek is, roept bij u misschien wel vragen of onzekerheden op. Daarom is uw behandelplan en de vorderingen die u maakt, bij ons voortdurend onderwerp van gesprek. De weg naar herstel doet u samen met een registerfysiotherapeut. Ons credo is niet voor niets: Kwaliteit in Beweging.

Cure Fysiotherapie

Cure Fysiotherapie staat voor kwalitatief de beste begeleiding in fysiotherapie, training en sport. De ervaren fysiotherapeuten van Cure Fysiotherapie streven naar de beste behandeling en begeleiding. We beginnen met een intakegesprek en een onderzoek. Op basis van de hieruit verkregen gegevens stellen we een behandelplan op. We kijken samen met u wat voor u de beste aanpak is. Of u nu behandeld wordt in onze behandelkamer of begeleid wordt in de oefenzaal, wij staan voor persoonlijke aandacht en doeltreffende therapie. Wij werken aan het verbeteren van onze kwaliteit en beroepsinhoudelijke kennis. U kunt op dit moment onder andere terecht voor:

 • Dry Needling
 • Medical Taping Concept (MTC)Sports
 • Acceptance Commitment Therapy
 • Oedeemfysiotherapie
 • Oncologiefysiotherapie
 • Shockwave
 • Echografie
 • COPD Training
 • Bekkenfysiotherapie
 • Manuele therapie
 • Kinder fysiotherapie
 • Hand therapie

Fysiotherapie de Kazerne

Fysiotherapie de Kazerne in Zuidlaren is een algemene praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, geriatrie fysiotherapie en sportfysiotherapie.

U kunt direct bij hen terecht als u lichamelijke klachten heeft. Hiervoor is geen verwijzing van uw behandeld arts of huisarts nodig. U kunt een afspraak telefonisch maken of via de contactpagina.

Ze behandelen altijd één op één, wat betekent dat u niet in een groep behandeld wordt maar voortdurend aandacht van één behandelaar hebt.

Ook staan ze in direct contact met de afdelingen revalidatie van het Martiniziekenhuis en het UMCG, wat leidt tot verkorte wachttijden als in het kader van de behandeling een doorverwijzing nodig is.

De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF.

Kinderfysio Noord

Kinderfysiotherapie Noord is een TopZorg fysiotherapiepraktijk van Menzis en een Plus Praktijk van Achmea/Agis.De praktijk voldoet daarmee aan de hoogste eisen die deze zorgverzekeraars stellen op het gebied van kwaliteit, transparantie en service. Kinderfysiotherapie Meurs heeft praktijken in het Centrum (Groningen), Vinkhuizen (Groningen), Beijum (Groningen), Haren en Hoogezand.

Van Kasteel Fysiotherapie

Van Kasteel biedt diverse vormen van fysiotherapeutische en paramedische zorg-/dienstverlening. Deze zorg-/dienstverlening heeft voornamelijk een relatie met het bewegingsapparaat, maar ook met specifieke andere gebieden van het lichaam.

De fysiotherapeuten van Van Kasteel zijn gespecialiseerd, ervaren en betrokken. Wij nemen graag de tijd voor u. We nemen een intake af, doen metingen en begeleiden u in de oefenzaal.

Bij Van Kasteel zitten veel disciplines onder één dak, zoals:

 • (gespecialiseerde) fysiotherapie
 • Psychologie
 • Diëtiek
 • Ergotherapie
 • Acupunctuur
 • Medische fitness
 • Podologie
 • Psychomotore therapie
 • Logopedie

Door nauwe samenwerking met de disciplines (huisartsen, specialisten en andere zorgaanbieders) kunnen onze patiënten snel en adequaat geholpen worden. Kortom, bij de behandeling van onze patiënten wordt er multidisciplinair en integraal gewerkt. Bij deze werkwijze staat de patiënt altijd centraal en wordt er maatwerk geleverd. 

Wilt u meer weten over Van Kasteel en de zorg/-dienstverlening: kijk dan eens op onze website! Op www.vankasteel.nl is informatie te vinden over alles wat Van Kasteel te bieden heeft.

Schott Schoenen

Voor de betere schoenen en goed advies werken we in de regio Veendam graag samen met Schott Schoenen.

Schott Schoenen is sinds de opening in 1971 dé schoenenzaak van Veendam. Eigenaars Astrid en Kees Jan Schott, die de winkel in 2011 overnamen van hun (schoon)vader, onderscheiden zich door hun passie voor het product, vakmanschap, en kennis van voeten en schoenen. Hun kennis en kunde staat garant voor een gevarieerd aanbod van mooie schoenen, die goed zitten en lekker lopen.Via de site wordt dezelfde service geboden waar de winkel al sinds jaar en dag om bekend staat.Geniet van uw bezoek en, later, van uw aankoop!

Soins Purs

Uw adres voor uiterlijke verzorging, pedicure/manicure, reconstructie nagels (mycose- en trauma-nagels), wellness, body sugaring, ontspanningsmassage, Magnetic Gel-Polish. U kunt Soins Purs vinden in sportcentrum Quantumfit te Veendam.

Zechsal

Magnesium is de grote regelaar in ons lichaam. Het is betrokken bij honderden processen en draagt onder andere bij aan het ritme van ons hart, de werking van onze spieren en gewrichten, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme. 

Net als bijvoorbeeld zuurstof en water moeten we magnesium van ‘buiten’ halen, we krijgen het binnen via ons voedsel. Voor veel mensen is dat onvoldoende en is suppletie van extra magnesium gewenst. Dit komt door de verarming van de bodem waardoor er steeds minder magnesium in ons voedsel zit. Maar ook door ons voedingspatroon, leefstijl (roken,alcohol, stress) en medicijngebruik dat kan leiden tot een magnesiumtekort. Op onze website vindt u zeer uitgebreide informatie over talloze toepassingen van onze magnesiumproducten. Wenst u te bestellen, gebruik dan de kortingscode PODO voor 10% korting op uw bestelling.

Fysiotherapie Summa

Bij Fysiotherapie Summa in Zuidhorn geloven we dat bewegen goed, fijn en vrij moet voelen. Vanuit de fysio- en manuele therapie zijn we gericht op het herstellen van de balans in bewegingsketens, zoals die van de wervelkolom en o.a. de bijbehorende gewrichtsketens van bekken en been tot en met de voet

Bij Fysiotherapie Summa richten we ons op allerlei soorten beweging gerelateerde klachten van het hele lijf, van zowel jonge als oude mensen. 

Door ons aanbod van verschillende therapieën zoals, manuele therapie, medical taping, dry needling, shockwave, therapie aan huis etc. kunnen we de klachten zo veel mogelijk reduceren of verhelpen. 

Daarnaast beschikken we over een oefenzaal waar we gericht kunnen trainen/ revalideren. 

Mede door onze locatie in een gezondheidscentrum is er nauw contact met de huisartsen. Maar ook andere disciplines waardoor we een multidisciplinaire aanpak kunnen bieden.