Voetspiertraining

Diverse video's

Voetspiertraining kan u helpen om diverse been en voetklachten te verlichten. Wanneer u steunzolen aangemeten krijgt vinden wij dat u ook altijd oefeningen zou moeten krijgen om ook op die manier de stand van voeten en benen te verbeteren.Bij Podologie Van Maanen krijgt u altijd het advies tot het doen van specifieke oefeningen bij uw klacht. Het trainen van de voetspieren is van belang bij klachten zoals hielspoor, fasciitis plantaris, m. Sever (kinderen), patellofemoraal pijnsyndroom en diverse andere voet of beenblessures.

Het kan voorkomen dat u wordt geadviseerd om te beginnen met het doen van voetspieroefeningen in plaats van het laten aanmeten van steunzolen. De oefeningen zouden kunnen worden begeleid door de fysiotherapeuten bij Van Kasteel in Hoogezand, Cure Fysiotherapie in Emmen of Beweegcentrum Winschoten.

Voetspiertraining & Schoeisel

De laatste jaren wordt er steeds meer bekend over het nut van het trainen van voeten. Diverse schoenen zorgen in de loop van de tijd voor het verzwakken van de voeten, met kans op diverse klachten als gevolg. Het doel van het oefenen is het herstel en verbeteren van de voetfunctie en uiteindelijk ook de voetvorm. Bent u bij mij in behandeling in verband met voetklachten, of voetgerelateerde klachten, zal ik ook altijd wijzen op de mogelijkheden van oefeningen en eventuele begeleiding daarbij. Naast het doen van oefeningen kan het erg nuttig zijn om juist soepele schoenen te (gaan) dragen zónder steun, zodat de voet zelf sterker wordt van binnenuit. Benieuwd of voetspiertraining of soepel schoeisel ook voor u geschikt is? Schrijf u dan in voor een intake!

Oefeningen

Eerste video