Rugklachten

Rugklachten: Dorn & Breuss Therapie en Fysiotherapie

Wil je van je rugklachten af en weer lekker kunnen bewegen, werken, sporten of met de (klein)kinderen stoeien? Lees dan verder!

Introductie: 
Wij helpen ook graag bij rug, nek en schouderklachten. In Veendam bieden we dit zelf aan, tot nu toe is deze mogelijkheid nog wat onderbelicht gebleven.
We bieden hiervoor zowel Fysiotherapie als Dorn & Breuss therapie, wat erg veel op fysiotherapie lijkt.

Dorn therapie: 
De Dorn therapie is een manuele therapie die zich richt op het corrigeren van de stand van gewrichten zonder het gebruik van manipulaties of krachtige technieken. Deze zachte methode maakt gebruik van zachte druk en soepele bewegingstechnieken om de wervels en gewrichten terug te brengen naar hun ideale positie. Het richt zich voornamelijk op de wervelkolom en het bekken, waarbij aandacht wordt besteed aan het oplossen van bekkenscheefstand of beenlengteverschil en het herstellen van de juiste stand van het lichaam.

Het doel van de Dorn therapie is om spierspanning te verminderen en pijn te verlichten. Door de wervels en gewrichten goed te zetten, kunnen ook andere fysieke klachten die verband houden met een verstoorde wervelkolom, zoals hoofdpijn, nek- en rugpijn, en spijsverteringsproblemen, verminderd worden.

Breuss massage: 
De Breuss massage is een zachte rug massage die gericht is op het ontspannen van de rug. Het maakt gebruik van een speciale olie.

Wanneer?
- bekkenscheefstand
- beenlengteverschil
- last bij zitten
- last bij (langdurig) staan
- (onder)rugklachten