Laser

Lasertherapie bij Schimmelnagels

Last van een kalknagel die maar niet overgaat? Diverse smeersels en alle oma-weet-raad tips wel geprobeerd? Nog altijd op zoek naar iets wat wél echt werkt??
Stop met zoeken!

Per direct bieden we lasertherapie bij schimmelnagels aan!

De meest effectieve behandeling tegen schimmelnagels

  • Effectief en snel
  • Bereikt de plek van de schimmel
  • geen schade of pijn aan omliggend weefsel

De naam schimmelnagel (vaak ook kalknagel genoemd; officiële naam onychomycose) zegt eigenlijk al genoeg. Het is een nagel die aangetast is door een schimmelinfectie. Het ziet er vies en onhygiënisch uit en is erg besmettelijk. Soms wordt het ook wel een kalknagel genoemd omdat de nagel eruit ziet alsof hij van kalk is gemaakt, namelijk verkleurd, dikker en fragieler. Eigenlijk was dit vroeger nauwelijks te behandelen. De oplossing werd vaak in zalfjes en middeltjes gezocht en ook medicijnen werden vaak voorgeschreven. Maar dit leverde lang niet altijd een goed resultaat op. Maar tegenwoordig is er een effectieve behandeling tegen schimmelnagels en kalknagels. Namelijk laseren.

Een laserbehandeling helpt effectief en snel tegen schimmelnagels

De daadwerkelijke schimmel zit aan de onderkant van de nagel en is dus lastig te bereiken. De schimmel voedt zich met keratine, een proteïne in de nagel. Voor een effectieve behandeling en het bereiken van de schimmel is een specifieke laser nodig met een specifieke golflengte. Een Nd:YAG laser met een golflengte van 1064nm zorgt voor een behandeling tot in het nagelbed en de oorsprong van de nagel. Hier zorgt de warmte van het laserlicht ervoor dat de schimmel wordt gedood zonder dat het omliggende weefsel wordt aangetast. De laserstraal wordt namelijk geabsorbeerd door de schimmel waardoor een verwarming in de celstructuur ontstaat en de celwanden worden vernietigd.

Werkt de behandeling met een laser echt?

Meerdere studies wijzen uit dat gemiddeld 83% van de patiënten van de schimmel af zijn na behandeling met de 1064nm laser. Behandelsucces zou bereikt moeten zijn met 3 behandelsessies, natuurlijk sterk afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie. Het resultaat leidt tot groei van nieuwe heldere en gezonde nagelstructuren. Acht weken na de eerste behandeling zouden de eerste nieuwe heldere nagelstructuren herkenbaar moeten zijn. Is dit niet het geval kan tot verdere behandeling worden overgegaan. In zeer ernstige gevallen kan een vierde behandeling wordt uitgevoerd (ongeveer 4 weken na de tweede behandeling). De uitgroei van een gehele gezonde nagel duurt ca. 9 maanden tot een jaar. Het is echter essentieel dat een juist behandelprotocol en goede voetzorg wordt gehanteerd.

 

Foto's: Ronnie Zeemering, Zeemering media

Patiëntenfolder Schimmelnagels Fox Laser 2 0

Download hier de informatiefolder.

Vóór en Ná Behandeling Schimmelnagels dmv Lasertherapie

Download hier de adviezen voorafgaand en na de laserbehandeling.